Édes Élet - Így neveljen gyereket Édes élet módra

Mélységes szomorúságunkra lassan karácsonyi szünetre megy a TV2 trash realityje, ezért igyekszünk méltóképp visszaemlékezni az elmúlt hónapokra. Rengeteget adott nekünk, érzelmeink teljes skáláját kimerítette, volt itt felhőtlen kacagástól kezdve szívszorító drámákig minden, amit ember csak kaphat egy tucat megélhetési celebtől. A legfontosabbról viszont még nem ejtettünk szót: sztár szülőink példamutatásáról. Most pótoljuk. Gáspár Győző, Bea asszony és két lányuk kalandjait már egy másik csatornán is követhettük. Ha valaki esetleg kimaradt a tévétörténelem legmélyebb repüléséből, annak eláruljuk, hogy Gáspárék a Győzike Show című vircsaftkodásukkal borzolták a kedélyeket jó néhány szérián át. A verbális és konkrét fizikai harcok mindennaposak voltak, de mintha az évek előrehaladtával az egymásnak esések egyre durvábbak lennének. Béjjá asszony egy hazugságvizsgálat apropóján kipattant megcsalós sztorira reagálva először csak bemelegít néhány kedves gondolattal, mint "Vele együtt rohadjál meg, együtt rohadjatok meg. De most azonnal! A rák egye ki a szivit neki. Hogy a jóisten küldjön neki meghívót. De olyan meghívót küldjön neki, hogy csak oda szóljon, a jóisten mellé. Így járatol le engem állandóan." Aztán addig hergeli magát, hogy az autó hátsó üléséről előre gerillázva elkezdi csépelni hites urát, azt üvöltözve artikulátlanul, hogy megfojtja, most meghal. Vajon a kis Gáspár Virág, amikor felnő, képes lesz higgadtan, értelmesen elrendezni konfliktushelyzeteket, vagy nála is az lesz a biztos megoldás, hogy egyből lendül a keze?
Idilli jelenettel kezdünk, Schoberték nappalijában Rubint Réka együtt tanul a kis Norbikával. Mindenki örül, pacsi, a gyerek megcsinálta a háziját, nem is akárhogy. Egyszer csak betoppan a szigorú apa, fia fölé tornyosulva az asztalra támaszkodik, és a következőt találja mondani határozottan: „Meggátoljuk, hogy elhízott értelmiségi legyél, fiam!" Megértjük a pánikot, mi sem szeretnénk, ha a kis Norbika ne adj isten tanult felnőtté válna, és nem kizárólag izmai acélosításán dolgozna 0-24-ben. De ez még csak a kezdet, a szigorú pedagógiát gyakorló apa folytatja: "Mit fogunk most csinálni? Na, mi az, amit nagyon nem szeretnél? Futunk öt kilométert? Nem? Akkor futunk öt kilométert!” – közli ellentmondást nem tűrően, és felzavarja gyerekét a futópadra. Ekkor már szorítja a szívünket az együttérzés, szerencsétlen kölyök rémült arcát látva könnyek gyűlnek a szemünkbe, de szerencsénkre Schobert megszólal, mi pedig ujjongunk boldogságunkban a coelhói magaslatokat hallván. „Mit szoktak tűzben edzeni? A kardot. És mit edzünk a vattacukorban? A nyálat. Mi akarsz lenni: kard vagy nyál? Ne legyél olyan dagadt, mint én voltam. Apád úgy nézett ki, mint egy partra vetett fóka. Épp csak azt nem mondtam, hogy üűűű üűűű üűűű.” Mindig szimpatikus, amikor a szülők nem erőltetik rá akaratukat utódaikra, és nem próbálják velük megvalósíttatni azt, amivel ők anno kudarcot vallottak...
A  TV2 egyszerűen csak "Pamela képen törölte Berkit" címmel adta el a történetet, pedig sokkal több volt benne, mint egy szimpla képen törlés. Egyrészt Hódi egy szelet habos süteményt dörgölt Berki arcába, hosszan maszatolva körbe-körbe, ami egy férfi számára szerintünk rettenetesen kellemetlen még egy kamudrámákban bővelkedő realityben is. Másrészt az eset nagyjából egy időben történt azzal az őrületes rémtettel, amikor Berki nem volt hajlandó Mikulás jelmezt ölteni a külvilágból egyelőre valószínűleg vajmi keveset érzékelő gyermeke örömére, ezért barátnője kizárta az erélyre, aztán oda-odacsapott a nagydarab erőembernek, amíg az el nem menekült a családi fészekből. Hódi, mint általában, végig a bizalomról sipítozott, hűtlenséggel vádolva gyermeke apját. Kicsit azért örülünk, hogy a bébi még nem érti, mi történik körülötte. Rettenetes lenne, ha ebben a légkörben cseperedne élete legmeghatározóbb éveiben, és ezt a viselkedésformát tekintené követendőnek. Bár félünk kicsit, hogy a későbbiekben sem fog változni a helyzet, azért drukkolunk nekik, hogy szerelmük erős legyen, és örök.